lördag 25 oktober 2008

Nudelsoppa a l'anette

För ca 4 pers

1 grovriven morot
1 hackad gul eller röd lök
2-5 cm grovriven färsk ingefära
Lite olja som du snabbt fräser grönsakerna i.

Häll på ca 1 l vatten, tillsätt 1 tsk grön curry, 1 buljongtärning fisk eller Herbamarebuljong från A.Vogel och 1 msk thai chilisås och låt det koka i 5-10 min. Pressa i 1 klyfta vitlök eller mer om du vill.

Tillsätt nudlar. Ca 2 rullar eller hur de nu är förpackade och då pratar jag inte om de riktigt små portionspaketen. Krossa dem gärna så att de går lättare att äta.

Koka tills nudlarna är klara.

Lägg i räkor. Mängden brukar jag variera efter tillgång och lust. Kanske 1-2 dl skalade.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer: