lördag 13 december 2008

Mer snö och barndomsminnen



Nu kan vi börja snacka snö :) Det blir så vackert! Jag hoppas det ligger kvar hela vintern. Och tysnaden som blir då det är mycket snö är helt underbar!!

Här har vi börjat skotta fram bilen och katten vill gärna vara med. 2 av våra katter ÄLSKAR snö! Att hoppa i och göra nya vägar. De ser ut att ha så himla skoj och vill gärna ha med oss ut i snön. Tredje katten - Kimzi -tycker att det är kallt och skakar på tassarna och gillar mer att se ut på de andra som leker...


Kanske är det barndomens lekar i snön som gör det extra underbart?! Att ta fram de röda Edsby-skidorna, stavarna och de röda pjäxorna (som var helt stela) med vita snören. Ylletröjan, mössan, raggsockorna och de vita lovikkavantarna som mamma stickat, de svarta elastabyxorna, en röd anorak (med märken från funäsdalen och friluftsfrämjandet på) åkte på och sen bar det av ut i bjurhovdaskogen i Västerås. Skogen som numera är ett bostadsområde.

En gång åkte hela familjen ut till Skultuna och filmade med super 8an då vi åkte i de små backarna i skogen. Mackor med korv och ost och till det mammas varma choklad. Många skratt blev det då vi såg filmen för eftersom det var kallt så gick den saktare och då vi splear upp den så ser det ut som en gammal stumfilm för alla rör sig jättefort!

Ja de va tider de!

1 kommentar:

karin på väg sa...

Visst är det härligt!!!
Det är otroligt vackert ute!
barndomsminnen kan värma så mkt!