torsdag 6 november 2008

Renfärsgratäng

Gjorde precis en smarrig gratäng på renfärs. Vi ska se om jag minns vad det var i den...Hm...

Jag skalade potatis och morötter som jag skivade och la i en smord ugnsform tillsammans med 1 skivad purjolök. Saltade och kryddade med örter.

Jag brynte ca 500 g renfärs som jag kryddade med salt, kanel, basilika, vitlök och Bako (etiopisk kryddblandning). Tillsatte 500g krossade tomater och en gnutta socker. Det fick puttra.

Gjorde en vit grundsås som jag kryddade med muskot och vitpeppar plus salt. Riven ost också.

Blandade ner köttfärs och sås i formen och rörde om. Lite riven ost på.

Satte in i ugnen. 200 gr i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk.

Kanske har jag glömt nå'n krydda...

Vi åt den med en blandad sallad. MUMS!

Inga kommentarer: