fredag 8 oktober 2010

Pangasius med sötpotatis

Oj! Det här blev ju himmelskt gott!

Jag skulle för en gångs skull laga till bara mig själv och kände för fisk.

Först skalade jag 2 potatisar, 1 morot och en halv sötpotatis som jag kokade tills de var mjuka. Mosade dem och satte dit en klcik smör och lite mjölk.

1 filé av pangasius
strö på sesamfrö, salt och valfri peppar och stek den på låg värme tills köttet är vitt

Hacka en gul lök och en bit färsk fänkål som du steker i smör och tillsätter sen 1 tsk honung, 1 tsk gurkmeja, salt och lite libbsticka. Pressa över lite citron.

Lägg allt i samma stekpanna och slå på grädde och lite vatten och låt allt puttra ett par minuter.

Lägg upp allt på tallrik och njut! Det här är vad jag kallar "mjuk" mat=mat som är mjuk och snäll för magen:D

Jag gillade det i alla fall! Hoppas du också gör det!

Libbsticka är ju väldigt speciell i smaken - en typiskt älska/hata smak. Så om du vill kan du ju ta en annan örtkrydda som du älskar.

Inga kommentarer: